May 7, 2022 by European Association for the Study of Obesity
تحقیقات جدید ارائه شده در کنگره اروپایی چاقی در ماستریخت هلند (4 تا 7 مه) نشان می دهد که زنانی که جراحی کاهش وزن انجام داده اند باید حداقل دو سال قبل از تلاش برای بچه دار شدن صبر کنند.
جراحی چاقی به طور فزاینده ای در زنان در سنین باروری رایج است و خطر عوارض مرتبط با چاقی مانند پره اکلامپسی و دیابت بارداری را در بارداری کاهش می دهد.
با این حال، زنان پس از جراحی چاقی احتمال بیشتری برای داشتن نوزادی بسیار کم وزن (به نسبت کوچک برای سن بارداری، دارند.
نوزادانی که کوچک هستند بیشتر از نوزادان با وزن طبیعی در معرض خطر طیف وسیعی از مشکلات از جمله هیپوترمی، هیپوگلیسمی، عفونت ها و خفگی نوزادان هستند.
در نتیجه، عموماً به زنان توصیه میشود که حداقل 12 ماه پس از جراحی چاقی قبل از اقدام برای بچه دار شدن صبر کنند. بسیاری از کشورهای اروپایی، از جمله بریتانیا، مدت زمان دو سال پس از باندینگ معده و 12 ماه پس از سایر انواع جراحی چاقی را توصیه میکنند.
با این حال، فاصله جراحی چاقی تا لقاح بهینه تعیین نشده است.
زنان به طور متوسط در زمان لقاح 34.3 سال داشتند و میانگین بی ام آی 30.9 داشتند.
آنها جراحی های چاقی زیر را انجام دادند: بای پس معده (5/37%)، گاسترکتومی اسلیو (4/35%)، باندینگ معده (9/22%) و انحراف بیلیوپانکراس (2/4%.)
چهارده درصد از نوزادان کمتر از 12 ماه پس از جراحی چاقی، 14.6 درصد دیگر در 12 تا 24 ماه پس از جراحی و 70.8 درصد بیش از 24 ماه داشتند.
میانگین وزن هنگام تولد 2980 گرم بود و 26.3٪ از نوزادان در طبقه بندی کم وزن بودند (در این مطالعه نوزاد کم وزن به عنوان وزنی که کمتر از بیش از 90٪ نوزادان متولد شده در هفته های مشابه بارداری است تعریف شده است).
زمان سپری شده از جراحی چاقی تا لقاح در نوزادانی که کم وزن هستند به طور قابل توجهی کمتر بود (23.1 ماه در مقابل 64.7 ماه).
این تجزیه و تحلیل همچنین نشان داد که هر چه یک زن برای باردار شدن بیشتر صبر کند، احتمال داشتن یک نوزاد کم وزن کمتر است.
هر ماه انتظار اضافی با 5 درصد کاهش خطر تولد نوزاد کم وزن و افزایش 4.2 گرمی وزن هنگام تولد همراه بود.
بهترین زمان برای انتظار حداقل 24.5 ماه بود. زنانی که زمان انتظار بعد از جراحی چاقی کمتر از 24.5 ماه داشتند، 15 برابر بیشتر از زنانی که برای باردار شدن منتظر ماندند، دارای نوزادان کم وزن بودند.
در نهایت، خطر داشتن یک نوزاد کم وزن برای انواع مختلف جراحی چاقی مشابه بود.
دکتر آرائوجو میگوید: «فاصله جراحی چاقی تا لقاح تأثیر قابلتوجهی بر وزن هنگام تولد دارد، در فواصل کوتاه تر با خطر بالاتر داشتن نوزاد بسیار کم وزن همراه است.
این احتمالاً به دلیل کاهش وزن سریع است که پس از جراحی چاقی رخ می دهد و افزایش وزن مناسب را برای زن در دوران بارداری دشوار می کند. کاهش وزن سریع همچنین می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای شود که ممکن است برای کودک مضر باشد.
“فاصله طولانی تر از عمل جراحی تا لقاح باعث می شود تا وزن و وضعیت تغذیه زن تثبیت شود.”
دکتر کریرا میافزاید: «توصیه میکنیم که خانمها بدون توجه به نوع جراحی، قبل از اقدام به بارداری، حداقل دو سال بعد از جراحی چاقی صبر کنند.
اگرچه ممکن است بتوان این مقدار را به صورت فردی تنظیم کرد، اما مهم است که زنانی که تحت عمل جراحی چاقی قرار میگیرند از خطر حاملگی زودهنگام و مزایای تاخیر در بارداری آگاه باشند.
- Post